20 Ekim 2016 Perşembe

Cinsiyetsiz Romanı (3.BÖLÜM)

BÖLÜM 3
ZENON DÜNYASI
Zenon'da dört sınıf vardı.Dört sınıfın her birinin kendine ait sembolü mevcuttu.
Kupa Sınıfı (♥)
Maça Sınıfı (♠)
Karo Sınıfı (◆)
Sinek Sınıfı (♣)
Bunlardan birincisi Kupa sınıfıydı.Kupaların sembolü (♥) , kalkanı andıran şekli ile asil sınıfı temsil ediyordu.Asil sınıf Zenon dünyasının yönetiminden sorumluydu.Kral, Kraliçe ve geriye kalan tüm soylular bu sınıfta yer alırdı. Kral Jordan Zenon dünyasının yönetiminden sorumlu Kupaydı.
Asiller ömürleri boyunca her şeyin en iyisine sahip olurlardı.İnsanları ezerlerdi fakat asla ezilmezlerdi. İkinci sınıf Maça sınıfıydı. Maçaların sembolü (♠) bir mızrağın ucunu çağrıştıran şekli ile orduyu temsil ediyordu. Maçalar,Zenon dünyasının güvenliğinden ve adaletinden sorumluydu.Bu sınıfta sayısızca asker yetiştiriliyordu. Zenon dünyasının olağan dışı bir savaşa hazır olmasını sağlıyorlardı..
Üçüncü sınıf ; Karo sınıfı.. Karoların sembolü (◆) ,ticari deniz işletmelerinin eşkenar dörtgen kiremitlerinden esinlenerek orta sınıfı temsil ediyordu. Bu orta sınıfta bütün felsefeciler , bilim ve ticaret insanları yer alıyordu.
Zenon dünyasının son ve en alt sınıfı ise Sineklerdi. Sineklerin sembolü (♣) yonca yaprağına benzeyen şekli ile köylüleri temsil ediyordu.Köylüler , toprağı ekip biçer ve hayvancılıkla uğraşırdı.Hayatları boyunca çalışırlardı. Sistemin en alt tabakası oldukları için ezilirlerdi. Ve hiçbir zaman her şeyin en iyisine sahip olamazlardı.
Elsa ve Hans Zenon'un Sinek sınıfında yer alıyorlardı.Diğer Sinekler gibi dışlanmaya ve ezilmeye mahkum edilmişlerdi.
Hans kucağındaki cinsiyetsiz bebeğe tiksinerek bakıyordu.Sinek semtine vardığında insanların yüzüne nasıl bakacaktı ?
Kaşlarını çatarak yürümeye devam etti Hans. Ayağının altında bulunan çimenler git gide yok olup ,yerini çamura bırakıyordu. Zenon dünyasında ayağınızı soğuk ,cıvık çamur okşuyorsa bu durum Sinek semtine vardığınızın habercisinden başka bir şey olamazdı.
Elsa keskin ve yağmurlu havaya aldırış etmeden kucağındaki ikinci cinsiyetsiz bebeğe sarılarak yürüyordu.Sinek semtine yaklaştıkça güneş kayboluyordu.Sıcaklık düşüyordu.Kim bilir ? Belki de güneş,asillerin semtini aydınlatmak için görevlendirilmişti.Eski,siyah ayakkabıları çamurdan gözükmüyordu Elsa'nın.Kendini hala yorgun hissediyordu.Tıpkı bay Hans gibi endişeliydi.Çünkü sonunda Sinek semtine varmışlardı.
Sinek semti...Boğuk havası ve mide bulandırıcı kokusuyla Elsa ve Hans'a merhaba dedi.Elsa ve Hans tek katlı oval evlerine doğru yürüyorlardı.Sinek semtindeki her ev tek katlı ve ovaldi.İki göz odalı bir evde yaşamak için Sinek sınıfında yer almanız yeterliydi.
Hans bir an önce evine varıp, ayaklarını minderine uzatmış olmayı düşledi. Ancak evinin önünde ki kalabalığı görünce bu düşü uçup gitmişti.Sinek semtinin bütün insanları,Hans'ın evini işgal etmişti.Hans evinin bahçesindeki insan yığınını görünce pekte şaşırmadı.Bu beklediği bir durumdu .Çünkü ; Zenon dünyasında haberler hızla yayılırdı.
Hele bu haber kötü ise duymayan hiç kimse kalmazdı.